عقیم سازی در کلینیک سفید برداشتن قسمتهایی از سیستم تولید مثل از طریق جراحی است که باعث می شود حیوان عقیم شود و دیگر قادر به تولید مثل نیست. عقیم سازی ماده شامل برداشتن رحم و تخمدان و عقیم سازی نر شامل برداشتن بیضه ها است. هرچند هنگامی که صحبت از خوکچه هندی می شود این جراحی کمی پیچیده تر است. جراحی در خوکچه هندی هنوز هم نسبتاً خطرناک تلقی می شود.
تنها دلیل معتبر برای عقیم سازی خوکچه هندی نر، داشتن یک جفت است. با توجه به اینکه احتمال مرگ خوکچه هندی در اثر زایمان بیست درصد است، عقیم سازی او میتواند از این امر پیشگیری کند. جراحی عقیم سازی خوکچه هندی از سن ۴ هفتگی قابل انجام است و این عمل رفتارهای پرخاشگرانه او را کاهش میدهد و در کنترل جمعیت خوکچه های هندی نیز اهمیت دارد.
عقیم سازی یک خوکچه هندی ماده معمولاً خطرناک تر از عقیم سازی نر است، زیرا عمل جراحی پیچیده تر است و نه تنها به بیهوشی طولانی تری نیاز دارد، بلکه برش از طریق شکم و خارج کردن اندام های داخلی خطراتی برای خوکچه هندی ماده ایجاد میکند. برخی از دامپزشکان صرفا خارج کردن تخمدان را از طریق ایجاد برش در پهلو توصیه می کنند، اما در بخش جراحی کلینیک سفید برای جلوگیری از بروز تومورهای رحم و تخمدان، عقیم سازی کامل انجام می شود.
بعد از جراحی عقیم سازی در صورتیکه هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید باید به دامپزشک مراجعه کنید:
ریزش مو در دو طرف شکم، شکم حساس و دردناک، بدخلقی طولانی مدت، تومورهای پستانی، پوسته ریزی نوک پستان و بی اختیاری ادرار و ترشحات.
مراقبتهای قبل از جراحی
- خوکچه هندی قبل از قرار عقیم سازی باید توسط دامپزشک کلینیک سفید معاینه شوند.
- آزمایش خون قبل از جراحی انجام میشود و توسط بخش آزمایشگاه کلینیک سفید ارزیابی می شود.
- اگر هرگونه مشکلی در خوکچه هندی وجود دارد بهتر است صبر کنید تا خوکچه هندی کاملاً سالم شود.
- طبق اصول جراحی جوندگان در کلینیک سفید خوکچه باید وزن مناسبی برای انجام عمل جراحی داشته باشد. حداقل وزن مناسب ۶۵۰ گرم است
- ناشتایی گرفتن قبل از عمل ضروری نیست. فقط بهتر است یک یا دوساعت قبل از عمل چیزی نخورد. ناشتایی بیش از حد می توانند باعث افت قند خون و تغییرات دستگاه گوارش در نتیجه ناتوانی در استفاده صحیح از غذاهایی که بعد از عمل دریافت می کند، شود. خوکچه های هندی استفراغ نمی کنند و به همین دلیل ناشتایی ضروری نیست.
- خوکچه هندی بیشتر در معرض واکنشهای بیهوشی، استرس و عفونت ها قرار دارد. داروهایی که قبل، در حین و بعد از جراحی استفاده می شود می توانند باعث کاهش اشتهای او شوند.
- افت دمای خوکچه های هندی در حین جراحی بعلت نسبت سطح زیاد به حجم جوندگان کوچک اهمیت مجرب بودن جراح و امکانات اتاق عمل را ضروری می کند که در کلینیک سفید تمامی این موارد در نظر گرفته میشود. طی روزهای اول پس از بهبودی، ممکن است لازم باشد اتاق را بیش از حد معمول گرم نگه دارید.
مراقبت های بعد از جراحی
- استفاده از داروهای پس از جراحی منوط به دستور جراح است. زیرا وقتی خوکچه هندی درد دارد، تمایلی به غذا خوردن ندارد.
- حداقل به مدت ۳ روز او را روی حوله های تمیز و گرم نگه دارید و این بستگی به مدت زمان التیام بخیه ها دارد.
- حداقل دو بار در روز ملافه یا حوله را مرتباً عوض کنید. اگر خوکچه هندی حوله های را می جود، به جای حوله از روزنامه استفاده کنید. اما حوله های سفید بهترین گزینه هستند؛ زیرا شما می توانید خونریزی و دفع ادرار و مدفوع او را بررسی کنید.
- فعالیت شدید را کاهش دهید.
- خوکچه هندی را از سایر همراهان قفس جدا کنید.
- بهبودی کامل معمولا یک تا دو هفته طول میکشد.
- محل برش جراحی را مرتباً بررسی کنید. مطمئن باشید که بخیه ها در جای خود قرار دارند و طبیعی به نظر می رسند. مراقب تورم باشید. هر گونه ترشح چرکی نشان دهنده عفونت است و نیاز به بررسی دامپزشک دارد.
- علاوه بر غذا و آب کافی، مکمل ویتامین C روزانه را به ۵۰-۷۵ میلی گرم افزایش دهید، میزان ویتامین سی بستگی به وزن خوکچه هندی دارد.
- روزانه او را وزن کنید و مطمئن شوید که غذا می خورد. خوکچه هندی باید ظرف یک یا دو ساعت بعد از جراحی غذا بخورد.
- بی حالی و نخوردن غذا از علائم هشدار پس از جراحی هستند و در صورت بروز هر یک از این علائم فورا با دامپزشک تماس بگیرید.
منبع:
https://smallpetselect.com